Boudoir fotoshoot FAQ: meest gestelde vragen - Blik en Bloos fotografie
7063
page-template-default,page,page-id-7063,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Boudoir fotoshoot FAQ: meest gestelde vragen

Vaak krijg ik dezelfde soort vragen in mijn mailbox. Daarom een boudoir fotoshoot FAQ met ‘frequently asked questions’, zodat ik jouw vragen nu al kan beantwoorden. Als je een antwoord op jouw vraag mist, laat het me dan zeker weten!

Fotoshoot

Ik ben geen model, is een boudoir fotoshoot dan wel echt iets voor mij?

Een boudoir fotoshoot is voor iedereen, daar ben ik van overtuigd. Ongeveer 8 jaar geleden deed ik zelf een boudoir fotoshoot en omdat ik dit zo’n fantastische ervaring vond, ben ik het daarna zelf gaan aanbieden. Eerst werden mijn haren en make-up gedaan, vervolgens hoorde ik wel 100x hoe mooi ik was en toen ik het resultaat zag, dacht ik: “zijn dat MIJN billen?!”. Dat gevoel wil ik aan andere vrouwen geven, het gevoel dat jij er mag zijn.

En geloof mij: jij bent mooi. Ongeacht je leeftijd, lengte, kledingmaat, haarkleur, schoenmaat, huidskleur en ga zo maar door. Ik vind het altijd juist heel leuk als er iets is wat ‘niet klopt’. Want dat maakt jou wie je bent.

Inmiddels heb ik zoveel vrouwen met allemaal verschillende kenmerken mogen fotograferen, dat ik je kan garanderen dat jij jouw foto’s mooi gaat vinden. Want ik weet hoe schoonheid eruit ziet. Het aller belangrijkste vind ik dat je jezelf kunt herkennen in de foto’s.

Dat jij JIJ bent.
Want van jou is er maar één.
En die dame mag er zijn.

Punt.

Hoe werkt het poseren? Ik heb namelijk geen idee wat ik moet doen!

Je hoeft je nergens druk om te maken. Ik ga je hier volledig in begeleiden. Zo doe ik veel poses voor en spiegel ik poses zodat jij makkelijk de houding kunt aannemen waar ik naar op zoek ben. Vervolgens help ik je ook bij het naar voren halen van de juiste blik, zodat je in het eindresultaat echt jezelf terug ziet.

Ik ben gespecialiseerd in het fotograferen van dames zoals jij en ik, zonder (al te veel) ervaring voor de camera. En om er zeker van te zijn dat jij de foto’s krijgt waar jij naar op zoek bent, krijg je als huiswerk het maken van een Pinterest bord. Die foto’s gebruik ik als rode draad tijdens de shoot, maar ik zal deze nooit 1-op-1 kopiëren. Ik maak de foto’s namelijk passend op jou en jouw figuur.

Wat kan ik doen om mezelf voor te bereiden?

Tijdens het gesprek voorafgaand aan de shoot gaan we hier uitgebreid op in. Maar het komt erop neer dat je ervoor zorgt dat je ‘glammed up’ bent, net zoals je tijdens een avondje uit zou zijn.

Omdat tijdens een boudoir fotosessie je handen toch best vaak in beeld komen, is het fijn als jouw nagels netjes en verzorgd zijn. Ze hoeven niet lang te zijn, als je er maar voor zorgt dat er geen afgebeten nagels zijn of gechipte nagellak op je nagels zit. Want dat ga je toch zien op de foto’s, maar daar willen we zeker niet de nadruk op leggen. 😉

Ook is het fijn als je met een verzorgde bikinilijn en gladde benen naar de fotosessie komt. Zorg ervoor dat je uiterlijk 4 dagen ervoor alles laat waxen, of uiterlijk een dag van tevoren de boel scheert. Op die manier voorkomen we dat je rode bultjes terug ziet in jouw foto’s.

Eén van de grootste tips is toch wel het oppassen met zonnen. Zeker in het begin van het jaar, als je nog dat winterse witte kleurtje hebt, is het verstandig om op te passen met verbranden (sowieso altijd handig om voor op te passen). Het zou namelijk zonde zijn als je in alle foto’s allerlei ‘witte’ bandjes terug ziet, of net verbrand bent op het strand op de dag voor jouw fotoshoot.

Boeken

Hoe boek ik een fotoshoot?

Op mijn werkwijze pagina kun je lezen hoe alles in zijn werk gaat. De prijzen van de verschillende opties en producten kun je mijn prijzen pagina bekijken.

 

Via mijn contactformulier kun je mij mailen over de shoot die je wilt doen. Zodra je mijn antwoord hebt ontvangen, alles hebt gelezen en jouw fotoshoot wilt boeken, dan ontvang je van mij een mail met opties voor een moment voor jouw fotoshoot.

 

Vervolgens ontvang je van mij een factuur voor  50% van de kosten. Zodra deze is voldaan, bevestig ik mijn visagiste/haarstyliste en staat de datum definitief voor jou gereserveerd.

 

De overige 50% dient 2 weken voor aanvang van de fotoshoot te zijn voldaan.

Wanneer kan ik het beste mijn fotoshoot plannen?

Op het moment dat je er volledig van kunt genieten.

 

Ik neem altijd graag overal ruim de tijd voor, zodat je optimaal van het hele traject kunt genieten. Voorafgaand aan de shoot plannen we een gesprek waarin we samen jouw droom fotoshoot ontwerpen. Dit gesprek plan ik het liefst 2 tot 4 weken van tevoren, zodat je voldoende tijd hebt om jezelf voor te bereiden.

Een boudoir fotoshoot is voornamelijk een groot cadeau aan jezelf. Maar als je het resultaat (als mooie bijkomstigheid) cadeau wilt geven aan je partner, dan is het slim om de shoot 6 tot 8 weken van tevoren te plannen. Op die manier weten we zeker dat jouw prints op tijd klaar zijn voor die speciale gelegenheid.

Wat is het proces na de fotoshoot?

Binnen 2 weken na de shoot nodig ik je opnieuw uit voor jouw persoonlijke reveal- en bestelsessie. Tijdens deze sessie presenteer ik je de foto’s en uit deze selectie kun je kiezen welke foto’s je wilt als print. Bijvoorbeeld in een handgemaakte bewaarbox met passe partouts en fine art papier, als vergroting (compleet met museumglas, passe partout en houten lijst), in een luxe album inclusief bewaarbox, als folio stand (voor op je nachtkastje) of als 9-up (een lijst van 60 x 80 cm met daarin 9 foto’s in een passe partout).

Vervolgens ga ik jouw fine art prints in orde maken en liggen deze binnen 2 klaar om op te halen. Als je kiest voor een album en een folio, dan duurt het iets langer voordat je het op kunt halen, ongeveer 4 tot 6 weken.

Prijzen

Wat is er in je pakketten inbegrepen?

Je kunt voor 2 verschillende manieren kiezen waarop je wilt worden gefotografeerd:

  • Vavavoom
  • Puur

Op deze pagina kun je meer informatie lezen over deze stijlen en hoe alles in z’n werk gaat.

Op mijn prijzen pagina staat alles uitgesplitst qua prijzen, zowel van de verschillende vormen van de shoot als van de producten waar je tijdens de reveal voor kunt kiezen.

Hoeveel kan ik verwachten te besteden?

Gemiddeld besteden dames ongeveer € 2300,- aan hun Vavavoom fotosessie en producten. Bij Puur komt dit uit op ongeveer € 1100,-.
Mijn klanten zijn bijna altijd overdonderd door hoe mooi de foto’s zijn geworden en besluiten voor meer foto’s te kiezen dan ze in eerste instantie dachten. Ze denken voorafgaand aan de shoot dat ze de enige klant zullen zijn waarbij er geen één mooie foto tussen zit, maar gelukkig kan ik altijd het tegenovergestelde bewijzen. Yay!

Kan ik ook voor alleen digitale bestanden kiezen?

Dat is mogelijk. Maar ik zou het niet adviseren, om een aantal redenen:

  1. Ik geloof zelf niet in foto’s op een computer, maar wel in foto’s als print. Want juist door de prints kun je elke dag vol trots genieten van jouw mooiste foto’s en staat het niet alleen maar in een mapje ergens verstopt op je computer.
  2. Als je zulke mooie foto’s hebt laten maken, dan verdienen die foto’s ook de beste kwaliteit papier, inkt en producten. Ik werk met hoogwaardige leveranciers en kwaliteitsproducten. Jouw foto’s worden met zorg behandeld, geprint, in elkaar gezet en ingelijst. Alles met jouw privacy in gedachten en alles om ervoor te zorgen dat jouw foto’s niet zomaar op straat belanden.
  3. Stel je voor dat je zelf foto’s laat printen bij een groot concern, dan zal de kwaliteit hiervan nooit hetzelfde zijn. Plus… hoe weet je wie jouw intieme foto’s allemaal te zien krijgt?
  4. Een print zal langer meegaan dan een cd/dvd/harde schijf of welk social media kanaal ook. De technologie verandert zo snel. Floppies gebruiken we allang niet meer, CD’s en DVD’s kan ik niet meer in mijn laptop stoppen en ook de USB-aansluiting is aan het veranderen. Kortom: wie weet of jij jouw foto’s over een aantal jaar nog gemakkelijk kunt bekijken?
  5. Een digitaal bestand is misschien iets wat je nu graag wilt hebben, bijvoorbeeld om op je social media te zetten. Daarom krijg je bij elke foto die je kiest als print, ook het digitale bestand.
    De prints zijn iets wat je koopt als investering voor jezelf, maar ook voor jouw volgende generaties. Jouw kinderen en kleinkinderen zullen het fantastisch vinden om over heel wat jaren te zien hoe mooi hun moeder / grootmoeder / overgrootmoeder was!

Mocht je, ondanks al deze argumenten, toch voor alleen digitale bestanden willen gaan, dan kan dat uiteraard.

Locatie

Waar vindt de fotosessie plaats?

De fotosessie vindt plaats op een locatie naar keuze. Dit kan bij jou thuis zijn, in een daglichtstudio, een hotelkamer, een andere binnenlocatie of buiten zoals op het strand, in het bos of ergens anders in de natuur.

Ik denk hierin graag met je mee!

De kosten voor de locatie zijn niet inbegrepen in de shoot. Mijn reiskosten zijn € 0,45 per kilometer vanaf Wagenberg.

Kleding

Is lingerie inbegrepen in de shoot?

Lingerie heb ik niet ter beschikking, omdat er te veel verschillende pasvormen, maten, stijlen, smaken en kleuren zijn. Plus qua hygiëne is het fijner dat iedere dame haar eigen lingerie draagt.

Ik heb wél een collectie vol met mooie kimono’s, blouses, body’s, jurken, rokken en andere accessoires. Het gebruik hiervan is standaard inbegrepen in de Vavavoom fotoshoot.

Verder heb ik ook in verschillende maten stiletto’s beschikbaar in de maten 36, 38, 40 en 42. Al deze maten zijn er in het zwart en in een nude-kleur. En de tussenmaten passen eigenlijk altijd in een maatje groter of kleiner. Yay!

Zo hoef je niet alles zelf aan te schaffen en weten we zeker dat er niets in de kast komt te liggen dat je (bijna) nooit draagt.

Visagie en haarstyling

Moet ik mijn eigen haar en make-up doen?

Dat ligt aan het pakket wat je kiest.

 

Bij Vavavoom is de haarstyling en visagie inbegrepen. Ik vind het namelijk fantastisch om een totaalbeleving aan te bieden, daarom heb ik deze optie.

 

Bij de het Puur pakket is er geen visagie en haarstyling inbegrepen. Uiteraard mag je met eigen make-up en haarstyling komen (of helemaal naturel, net wat jij wilt).

Betaling

Hoe werkt de betaling?

Ik werk op basis van een factuur die je dmv een overschrijving kunt voldoen.

De fotosessie wordt voorafgaand aan de fotoshoot gefactureerd. 50% geldt als reserveringsvergoeding om jouw datum en tijdstip te reserveren. Op het moment dat dit is voldaan, staat jouw fotoshoot definitief in mijn agenda gereserveerd. De overige 50% dient 2 weken voor aanvang van de fotosessie voldaan te zijn.

Als je de shootdatum binnen 4 weken na jouw boeking is, dan ontvang je een factuur voor het volledige bedrag.

De prints die je tijdens jouw reveal- en bestelsessie koopt, worden na afloop van de reveal gefactureerd. Eventueel bestedingstegoed wordt hierbij verrekend en de betaling vindt plaats voordat je jouw prints komt ophalen.

Kan ik met pin betalen?

Je kunt niet met pin betalen. Je ontvangt van mij een factuur voor zowel de fotosessie als jouw prints.

Tijden

Hoe laat beginnen we?

We beginnen bij Vavavoom en Puur standaard om 10:30 uur, tijdens de wintertijd beginnen we om 9:30 uur.

Omdat we

A) dan gebruik kunnen maken van het allermooiste licht wat beschikbaar is op die dag
B) je fijn buiten de files om kunt reizen.

Hoe lang duurt een fotosessie?

Vavavoom:

We beginnen eigenlijk altijd om 10:30 uur. De fotoshoot zelf duurt 2 uur, maar met alles bij elkaar zijn we ongeveer een dagdeel bezig. We zijn uiterlijk om 14:30 uur klaar.

 

Puur

Deze sessie duurt ongeveer 1,5 uur van binnenkomst totdat je weer naar huis gaat.

Eten

Kan ik zelf eten en drinken meenemen?

Je hoeft zelf niets mee te nemen tijdens de shoot, omdat we altijd zorgen voor iets te eten en te drinken.

Zo hebben we 6 verschillende, losse thee’en om uit te kiezen, maar ook koffie, water en fris.

Qua eten is er altijd fruit en lichte snacks zoals Sultana en Evergreen, zodat je even iets kunt pakken als je een beetje flauw wordt tijdens de shoot.

Als je zelf graag iets mee wilt nemen, dan mag dat natuurlijk altijd.

Privacy

Hoe zit het met het delen van foto's?

Ik ben me er van bewust dat boudoir fotografie een heel intieme vorm van fotografie is. Daarom deel ik alleen foto’s waar jij je goed bij voelt. De ene dame geeft aan dat ik alle foto’s mag gebruiken, de andere dame geeft aan welke foto’s ik wel mag gebruiken. Van de volgende dame mag ik bijvoorbeeld alle foto’s, behalve 2 stuks gebruiken. Samen kijken we tijdens jouw reveal- en bestelsessie welke foto’s jij goedkeurt voor online/offline gebruik.

Daarnaast zal ik nooit je naam gebruiken als ik de foto’s deel. Voor mij is het vooral belangrijk dat jij erop kunt vertrouwen dat er niets online komt waarvan jij dat niet wilt.

Wat zijn jouw afspraken met leveranciers?

Mijn printer, lijstenmaker en album leverancier zijn de enigen die jouw foto’s te zien krijgen. Al deze partijen gaan hier heel zorgvuldig mee om.

Zo worden de prints altijd in een aparte ruimte, waar hun klanten niet zomaar komen, gesneden en in elkaar gezet. Vervolgens bedekken ze altijd de prints, zodat niemand de prints kan bekijken.

Overige vragen

Ik heb nog een andere vraag!

Als je nog andere vragen hebt die ik niet beantwoord heb, laat het me dan weten. Ik help je graag! Mijn mailadres is tamara@blikenbloos.nl, dus stuur een mailtje.