Portretfoto Breda: 15 dagen vol schoonheid - Anastasia
3500
post-template-default,single,single-post,postid-3500,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

15 dagen vol schoonheid: Anastasia

15 dagen vol schoonheid: Anastasia

Per 1 september presenteer ik je 15 dagen lang (het worden zelfs wat meer dagen) elke dag een prachtige schoonheid omdat ik ervan overtuigd ben dat elke dame een schoonheid is! Een dame waar ik een mooie portretfoto van mocht maken tijdens een glamour fotoshoot in mijn mini studio in Wagenberg bij Breda en op haar allermooist mocht vastleggen. Ik heb genoten en deel graag met jou het resultaat. Vandaag is Anastasia aan de beurt met haar verhaal en foto’s…

portretfoto-glamour-oosterhout

Wat betekent schoonheid voor jou?

Schoonheid zit van buiten, maar ook van binnen. Je karakter, je blik, het weten van de sterke en slappe kanten van je look zijn allemaal onderdelen van je schoonheid. Elke vrouw wordt mooi wanneer ze straalt van geluk. En het gaat niet over “grote” geluk. Soms is het genoeg om een nieuwe jurk of schoenen te kopen om jezelf gelukkiger te voelen en dus mooier te worden.

Wanneer voel jij je op je allermooist?

Ik vind mezelf zelden leuk. Ik voel me alleen mooi wanneer anderen het opmerken, voor mij is het niet genoeg om allèèn van mezelf te houden. Ik vind het dus ook belangrijk dat ook anderen me mooi vinden: mijn man, mijn kinderen, mijn vrienden.

Wat betekent het voor jou om een vrouw te zijn?

Een vrouw zijn is voor mij een moeilijke en veelzijdige missie. Je kan jezelf verder ontwikkelen als persoon, je kan dé perfecte moeder zijn voor je kinderen, maar als ik eerlijk ben vind ik dat je geen vrouw meer bent als je stopt met zorgen voor jezelf. Ik moet dit idee de hele tijd onthouden, voor mezelf zorgen, mezelf motiveren en de balans tussen het innerlijke en het uiterlijke zoeken.

portretfoto-fotoshoot-breda

Wat vind je het mooiste aan jezelf?

Ik hou van lachen en weet dat het bij me past. Daarom lach ik vaak! En het maakt me niet uit van de oogrimpels.

Vertel me jouw verhaal

Ik ben gewoon een gelukkige vrouw, getrouwd en heb 2 prachtige kinderen, jongens van 5 en 14 jaar. En dat is het eigenlijk op dit moment. Ik ben best wel lang hier op weg naar geweest, ik moest ervoor vallen en opstaan, mezelf begrijpen en verschillende richtingen proberen. Soms was er geen werk, geld en hoop, soms was er, integendeel te veel werk en stress, dus het was heel moeilijk. Nu en dan was ik alleen en depressief, maar dit allemaal is waarschijnlijk achter de rug, want “What doesn’t kill you, can only makes you stronger”. In mijn 40 en-nog-een-beetje-jaren ken ik mezelf goed, ben ik in balans, voel ik me veel gelukkiger dan in het begin van mijn reis, en dat kan je volgens mij al een tussen-happy-end vinden.

“Ik ben een persoon die…”

…niet bang is voor veranderingen en die niet opgeeft.

krachtige-portretfoto

Wat is het doel waar je op dit moment naar toe werkt?

Op een of andere manier interessant en nodig zijn voor mensen.

Welke boodschap wil jij meegeven aan andere vrouwen?

Wij hebben geluk gehad, wij leven in een prachtige tijd. De afwas doet de afwasmachine voor ons, en de kleren wast de wasmachine. Onze partners schamen zich niet meer om huishoudelijk werk te doen en te zorgen voor de kinderen. Wij krijgen geen modestandaarden aangewezen en we mogen zelf kiezen wat we dragen. Het 90-60-90 model is verleden tijd, je kan veranderen en je kan jezelf op elke manier uitdrukken. Als je even geen inspiratie hebt kan je altijd Instagram of Pinterest openen, daar kan je altijd nieuwe ideeën uit halen. Of kan je de biografie lezen van een sterke getalenteerde vrouw, bijvoorbeeld Chanel. Dus zijn er in onze tijd weinig smoesjes om geen echte vrouw te zijn!

Zo leuk! Ik leerde Anastasia een paar jaar geleden kennen tijdens een workshop die we allebei volgden. We zijn elkaar blijven volgen en toen ik dit project deelde op Facebook, stuurde Anastasia een berichtje dat ze mijn oproep had gedeeld en dat ik reacties van prachtige, Russische dames kon verwachten. Mijn respons was: “Je mag jezelf ook opgeven hè, jij bent ook een prachtige Russische dame!”. Haar reactie was: “Dat is leuk, daar heb ik helemaal niet over nagedacht!” En binnen 5 minuten had ik haar aanmelding binnen. 😉

Het blijft denk ik altijd een beetje spannend als je een collega fotograaf mag fotograferen, zo ook bij Anastasia. En wat een glamourlady is ze! Ze had de jurk die ze wilde dragen zelf genaaid en ze zag er prachtig uit! Ze is echt een keihard werkende vrouw en wil als ze ooit stopt met fotograferen kleding gaan maken voor anderen op verzoek. Je ziet dat ze ontzettend veel van haar kinderen en man houdt, die prachtige lach kwam telkens weer tevoorschijn op het moment dat ik hen noemde. Te lief!

Anastasia, super leuk dat ik je mocht fotograferen. Je bent een toffe vrouw, veel plezier van je foto’s!

Liefs,
Tamara

Ps: De prachtige make-up en hairstyling zijn verzorgd door Urmila Singh van The Bridal Artist.
Ps twee: Wil je zelf ook mooie portretfoto’s? Stuur me dan een berichtje via deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie