9 meest gestelde vragen bij mijn boudoir fotoshoots - Blik en Bloos fotografie
4712
post-template-default,single,single-post,postid-4712,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

9 meest gestelde vragen bij mijn boudoir fotoshoots

9-meest-gestelde-vragen-bij-boudoir-fotoshoot

9 meest gestelde vragen bij mijn boudoir fotoshoots

Vaak krijg ik dezelfde soort vragen in mijn mailbox. Daarom heb ik de 9 meest gestelde vragen bij mijn boudoir fotoshoots hier uit gekozen en een blog hiervan gemaakt, zodat ik jouw vragen nu al kan beantwoorden. Als je jouw vraag mist, laat het me dan zeker weten!

Vraag 1. Ik ben geen model, is een boudoir fotoshoot dan wel echt iets voor mij?

Een boudoir fotoshoot is voor iedereen, daar ben ik van overtuigd. 7,5 jaar geleden deed ik zelf een boudoir fotoshoot en omdat ik dit zo’n fantastische ervaring vond, ben ik het daarna zelf gaan aanbieden. Eerst werden mijn haren en make-up gedaan, vervolgens hoorde ik wel 100x hoe mooi ik was en toen ik het resultaat zag, dacht ik: “zijn dat MIJN billen?!”.

Vanaf dat moment wist ik: dit gevoel moet iedere vrouw een keer ervaren.

En geloof mij: jij bent mooi. Ongeacht je leeftijd, lengte, kledingmaat, haarkleur, schoenmaat, huidskleur en ga zo maar door. Ik vind het altijd juist heel leuk als er iets is wat ‘niet klopt’. Want dat maakt jou wie je bent. En inmiddels heb ik zoveel vrouwen met allemaal verschillende kenmerken mogen fotograferen, dat ik je kan garanderen dat jij jouw foto’s mooi gaat vinden. Het aller belangrijkste vind ik dat je jezelf kunt herkennen in de foto’s. Dat jij JIJ bent. Want van jou is er maar één. En dat mag vastgelegd worden. <3

Lees hieronder een aantal ervaringen van dames die ik mocht fotograferen

Lees de ervaring van Maja: “Bedankt dat je me kon laten schateren & schitteren”

Lees de ervaring van deze vrouw: “Ik heb nu super mooie foto’s, maar de boudoir fotoshoot was al een feestje op zich”

Lees de ervaring van deze vrouw: “Jij wist me op mijn gemak te stellen tijdens de fotoshoot”

Vraag 2. Hoe werkt het poseren? Ik heb namelijk geen idee wat ik moet doen!

Je hoeft je nergens druk om te maken. Ik begeleid je hier volledig in tijdens de shoot. Zo doe ik veel poses voor en spiegel ik poses zodat jij makkelijk de houding kunt aannemen waar ik naar op zoek ben. Vervolgens help ik je ook bij het naar voren halen van de juiste blik, zodat je in het eindresultaat echt jezelf terug ziet.

Ik ben gespecialiseerd in het fotograferen van dames zoals jij en ik, zonder (al te veel) ervaring voor de camera. En om er zeker van te zijn dat jij de foto’s krijgt waar jij naar op zoek bent, krijg je als huiswerk het maken van een Pinterest bord. Die foto’s gebruik ik als rode draad tijdens de shoot, maar ik zal deze nooit 1-op-1 kopiëren. Ik maak de foto’s namelijk passend op jou en jouw figuur.

Lees hier een heel blog dat ik over dit onderwerp schreef

 

Vraag 3. Is lingerie inbegrepen in de shoot?

Ik heb een kledingrek vol met mooie kimono’s, jurken, rokken en andere accessoires. Deze mag je gebruiken tijdens jouw boudoir fotoshoot. Lingerie heb ik niet ter beschikking, omdat er te veel verschillende pasvormen, maten, stijlen, smaken en kleuren zijn. Verder heb ik ook een aantal stiletto’s in verschillende maten beschikbaar, die je kunt dragen tijdens de shoot. Zo hoef je niet alles zelf aan te schaffen en weten we zeker dat er niets in de kast komt te liggen dat je (bijna) nooit draagt.

Bij Vavavoom kun je gebruik maken van mijn totale collectie. Bij de Puur fotoshoots kun je maximaal 1 item per setting kiezen, bijvoorbeeld een kimono, mijn oversized witte blouse of een wit laken.

Bekijk de complete Blik en Bloos collectie

 

Vraag 4. Moet ik mijn eigen haar en make-up doen?

Dat ligt aan de shoot die je kiest.

Bij de Vavavoom fotoshoot gaan we voor de mooiste versie van jezelf, waarbij je als het ware ‘model voor een dag’ bent. Daar is haarstyling en make-up door één van mijn vaste visagistes/haarstylistes inbegrepen.

Als je kiest voor een Puur fotoshoot, dan gaan we uit van een dagelijkse versie van jezelf. Tijdens deze shoot ligt de nadruk op een naturel look, zonder styling of accessoires. Daar is geen haar en make-up inbegrepen.

Lees meer over mijn boudoir fotoshoots

 

Vraag 5. Waar vindt de fotosessie plaats?

De fotosessie vindt standaard plaats in mijn studio in Zevenbergen (vlakbij Breda). Een fijne, super lichte ruimte, waarbij we prachtig zacht licht tot onze beschikking hebben.

Als jij liever op een andere locatie een fotoshoot doet, dan is dit zeker mogelijk. Misschien wil jij wel op het strand worden gefotografeerd. Of in het bos. Of in een design hotelkamer. Of op een andere toffe locatie. Ik denk hierin graag met je mee!

Bekijk de fotostudio

 

Vraag 6. Wanneer kan ik het beste mijn boudoir fotoshoot plannen?

Op het moment dat je er volledig van kunt genieten.

Ik neem altijd graag overal ruim de tijd voor, zodat je optimaal van het hele traject kunt genieten.

Voorafgaand aan de shoot plannen we een gesprek waarin we samen jouw droom fotoshoot ontwerpen. Dit gesprek plan ik het liefst 2 tot 4 weken van tevoren, zodat je voldoende tijd hebt om jezelf voor te bereiden.

Een boudoir fotoshoot is voornamelijk een groot cadeau aan jezelf. Maar als je het resultaat (als mooie bijkomstigheid) cadeau wilt geven aan je partner, dan is het slim om de shoot 4 tot 6 weken van tevoren te plannen. Op die manier weten we zeker dat jouw prints op tijd klaar zijn voor die speciale gelegenheid.

Lees hier meer over een boudoir fotoshoot als (huwelijks)cadeau aan je partner

Lees de ervaring van deze vrouw: “niet alleen cadeau voor je aanstaande, maar nog meer aan jezelf”

 

Vraag 7. Wat kan ik doen om mezelf voor te bereiden?

Tijdens de ontwerpsessie voorafgaand aan de shoot gaan we hier uitgebreid op in en alle tips & tricks ontvang je na deze sessie uiteraard ook op de mail. Maar het komt erop neer dat je ervoor zorgt dat je ‘glammed up’ bent, net zoals je tijdens een avondje uit zou zijn.

Alvast een paar tipjes:

Omdat tijdens een boudoir fotosessie je handen toch best vaak in beeld komen, is het fijn als jouw nagels netjes en verzorgd zijn. Ze hoeven niet lang te zijn, als je er maar voor zorgt dat er geen afgebeten nagels zijn of gechipte nagellak op je nagels zit. Want dat ga je toch zien op de foto’s, maar daar willen we zeker niet de nadruk op leggen. 😉

Eén van de grootste tips is toch wel het oppassen met zonnen. Zeker in het begin van het jaar, als je nog dat winterse witte kleurtje hebt, is het verstandig om op te passen met verbranden (sowieso altijd handig om voor op te passen). Het zou namelijk zonde zijn als je in alle foto’s allerlei ‘witte’ bandjes terug ziet, of net verbrand bent op het strand op de dag voor jouw fotoshoot.

Plan jouw ontwerpsessie en fotoshoot

 

Vraag 8. Wat is het proces na de fotoshoot?

Binnen 2 weken na jouw boudoir shoot nodig ik je opnieuw uit in mijn studio. Tijdens jouw reveal- en bestelsessie presenteer ik je de foto’s en uit deze selectie kun je kiezen welke foto’s je wilt als print. Standaard is er in elke shoot een mini album van 15 x 15 cm met 10 foto’s inbegrepen.

Aanvullend kun je kiezen voor een complete collectie (inclusief groot album en foto’s in hoge resolutie), maar kun je ook jouw persoonlijke pakket samenstellen als dat beter bij jouw wensen past.

Daarbij kun je denken aan een mooie bewaarbox met fine art prints, één of meerdere vergrotingen, een groot album en een 9-up (grote lijst met daarin 9 foto’s). Alle foto’s die je kiest als print, ontvang je ook als bestand in webformaat in een online gallery.

De gallery met foto’s in webformaat ontvang je samen met de factuur van de reveal. Vervolgens ga ik alles bestellen bij mijn leveranciers en is alles binnen 6 weken klaar om op te halen.

Bekijk de verschillende producten waar je voor kunt kiezen

Bekijk de prijslijst van mijn collecties en losse producten

 

Vraag 9. Hoe zit het met het delen van foto’s?

Ik ben me er van bewust dat boudoir fotografie een heel intieme vorm van fotografie is. Daarom deel ik alleen foto’s waar jij je goed bij voelt. De ene dame geeft aan dat ik alle foto’s mag gebruiken, de andere dame geeft per foto aan of ik deze wel of niet mag gebruiken. Daarnaast zal ik nooit je naam gebruiken als ik de foto’s deel of je ergens in taggen (tenzij jij dat graag wilt). Voor mij is het vooral belangrijk dat jij erop kunt vertrouwen dat er niets online komt waarvan jij dat niet wilt.

Oftewel: alle foto’s die je op mijn website en social media ziet, zijn foto’s waarvoor ik expliciet toestemming heb om deze te delen.

Bekijk mijn boudoir pagina voor meer voorbeelden

Volg mij op Instagram voor meer inspiratie

 

Als je nog andere vragen hebt die ik niet beantwoord heb, laat het me dan weten.

Liefs,
Tamara

 

Ps: ik heb ook een pagina geschreven met meest gestelde vragen, hier kun je nog meer informatie vinden. Bijvoorbeeld over de studio, parkeren, de tijden, eten en drinken, vervoer en overige vragen.

Geen reactie's

Geef een reactie