Chateau de Blomac: mooiste trouwlocatie Zuid-Frankrijk
2470
post-template-default,single,single-post,postid-2470,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Workshop Eppel bij Chateau de Blomac

Workshop Eppel bij Chateau de Blomac

Half april heb ik een workshop bruidsfotografie bij Eppel Fotografie gevolgd. En niet zomaar op een locatie, maar in Zuid-Frankrijk in de buurt van Carcassonne! We verbleven bij het geweldige Chateau de Blomac (ik denk wel één van de mooiste trouwlocaties van Zuid-Frankrijk) en ik ben helemaal verliefd op deze prachtige locatie geworden. En zoals ik in mijn preview al zei: ik heb een paar fantastische dagen meegemaakt waarin ik veel geleerd heb en samen met mooie mensen een mooie ervaring voor het leven heb opgedaan. Hieronder een verslagje van die paar dagen.

Oefenen, oefenen, oefenen

De eerste dag was een reisdagje, die na aankomst vooral in het teken stond van elkaar leren kennen. En dat lukte al heel goed. Het was meteen een gezellig kippenhok (met al die vrouwen en maar 1 mannelijke deelnemer) en dat is niet meer opgehouden tot we op Schiphol afscheid van elkaar namen. 😉

De 2e dag kregen we in de ochtend een theorieles en ‘s middags brachten we onze geleerde kennis meteen in de praktijk door met het top bruidspaar Jaap en Denise aan de slag te gaan. We leerden dat je maar een klein beetje licht nodig hebt om prachtige platen te kunnen schieten en ik oefende weer om nog beter op de achtergrond in de foto te letten.

Prachtig zonlicht

Enne, wauw, aan één kant van het chateau groeide een blauwe regen tegen de orangerie aan. Bij aankomst vond ik deze plant/struik al geweldig en wist ik dat ik hier foto’s wilde maken! En dat hadden meer mensen op hun verlanglijstje staan. Dus, zo gezegd, zo gedaan. Heerlijk oefenen met het prachtige zonlicht en de opdracht was om te schieten vanuit een positie waar niemand stond. Best goed gelukt toch? 🙂

We eindigden deze lesdag met Denise bij het zwembad, waar we met een flitser aan de slag gingen. Ik vond het leuk om dit eens uit te proberen, maar stiekem past de foto die ik met natuurlijk licht heb genomen toch beter bij mij. 🙂

Natuurlijk licht vs. flitsen

De 2e dag stond nog verder in het teken van oefenen bij weinig licht en flitsen. Ik ben er zelf vooral achter gekomen dat flitsen minder goed bij mij past. Je kunt er prachtige platen mee maken, maar toch ga ik zelf voor dat prachtige, natuurlijke licht bij de fotoshoot tijdens een bruiloft. 🙂 Ook gingen we het dorpje in en oefenden we hier weer met standpunten die je normaal niet zo snel zou uitkiezen. Als laatste wilde ik heel graag een aantal foto’s maken bij de super toffe, mintgroene deuren van het chateau. Die 10 minuutjes kregen we nog van Ralf en toen was het tijd om te relaxen, ontspannen en alle ervaringen met elkaar te delen tijdens de laatste avond samen op het chateau. 😉

Geweldige ervaring

De volgende dag ben ik extra vroeg opgestaan om tot het uiterste te genieten van deze geweldige ervaring. Ik had bedacht om nog even te gaan zwemmen, maar dat was toch iets kouder dan ik hoopte. 😉 Dus heel veel baantjes heb ik niet gezwommen, maar hé.. ik kan in ieder geval geen spijt hebben dat ik het niet heb gedaan. Haha! Fris en fruitig begonnen we aan de terugtocht en eind van de dag was het helaas weer voorbij.

Ralf, dankjewel dat je deze workshop hebt georganiseerd! Door jou heb ik zoveel leuke mensen ontmoet (jullie allemaal!), mooie gesprekken gehad, geweldige momenten meegemaakt, nieuwe dingen geleerd, heerlijk gegeten en enorm gelachen!

Het was gewoon fenomenaal!

Ik kan thuis niet uitgelegd krijgen hoe vet het was… We hebben met zijn alleen gewoon 4 topdagen gehad en kunnen dat samen als mooie herinnering meenemen in alles wat we nog gaan doen!

Iedereen: bedankt voor de toptijd!

Liefs,
Tamara

chateau-de-blomac-carcassonne chateau-de-blomac-carcassonne-frankrijk mooiste-trouwlocaties-zuid-frankrijk-chateau-de-blomac

mooiste-trouwlocaties-zuid-frankrijk-chateau-de-blomac-carcassonne mooiste-trouwlocatie-zuid-frankrijk-chateau-de-blomac-bruilofttrouwlocatie-zuid-frankrijk-chateau-de-blomac chateau-de-blomac-mooiste-trouwlocatie-zuid-frankrijk mooiste-trouwlocatie-carcassonne dorpje-blomac-zuid-frankrijk blomac-carcassonne-zuid-frankrijk-dorpje

blomac-zuid-frankrijk-carcassonne-zonnig blomac-dorpje-zuid-frankrijktrouwen-zuid-frankrijk-carcassonne-chateau-de-blomac bruiloft-zuid-frankrijk-carcassonne-blomac

Geen reactie's

Geef een reactie