First look: de eerste ontmoeting op jullie bruiloft
4706
post-template-default,single,single-post,postid-4706,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

First look: de eerste ontmoeting op jullie bruiloft

First look: de eerste ontmoeting op jullie bruiloft

In de ochtend ben je vaak druk met de voorbereidingen voor jullie grote dag, samen met de mensen die heel dicht bij je staan. Als dan je haren en make-up mooi zijn gedaan, je jouw trouwjurk aan hebt, je verloofde zijn trouwpak aan heeft en alle laatste dingetjes afgerond zijn, is het tijd om elkaar voor het eerst te zien! Een heel speciaal moment vind ik persoonlijk. Want je hebt allebei zo goed je best gedaan om de mooiste versie van jezelf naar voren te halen en vaak weet je ook niet wat de ander aan heeft. Een super toffe verrassing dus!

First look

Dit moment tijdens jullie bruiloft waarop jullie elkaar voor het eerst zien, wordt ook wel de ‘first look’ genoemd. Dit kun je op verschillende manieren doen. Het belangrijkste vind ik, dat jullie het doen wat het beste bij jullie past. Het is tenslotte jullie dag!

Traditioneel gezien werd de bruid vaak bij het huis van haar ouders opgehaald door haar bruidegom bij de voordeur of onderaan de trap. Maar het kan ook anders.

Zoveel mogelijkheden voor een toffe first look

Een mooi alternatief voor de first look is bijvoorbeeld om elkaar in de tuin (van bijvoorbeeld jullie trouwlocatie) of op een mooi plekje in de buurt voor het eerst te zien. Als fotograaf heb je dan meer ruimte en kun je gemakkelijker om het bruidspaar heen bewegen, waardoor allebei jullie uitdrukkingen op de foto komen te staan. Als het regent, kun je ervoor kiezen om het binnen te doen. Denk daarbij aan een mooie, lichte ruimte waar veel daglicht binnenkomt. En ook belangrijk: zorg dat het een opgeruimde ruimte is, zonder al te veel prullaria op de achtergrond. Dat zorgt voor meer rust in de foto’s.

Daarbij kun je ervoor kiezen om de first look een speciaal moment voor jullie samen te maken, waarbij je in alle rust elkaar kunt bewonderen en dit moment intens kunt beleven. Maar je kunt er ook voor kiezen om het samen met jullie gasten te laten plaatsvinden. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Hieronder een aantal foto’s van first looks zoals ik ze van ‘mijn bruidsparen’ mocht vastleggen. Zo speciaal!

Liefs,
Tamara

 

first-look-eerste-ontmoeting-bruiloft first-look-eerste-ontmoeting-bruiloft first-look-eerste-ontmoeting-bruiloft

Ruud en Liesette zagen elkaar in de prachtige tuin van de ouders van Liesette in Ameide, waarbij de naaste familie van het bruidspaar op een afstandje toekeek.

ontmoeting-bruidspaar-bruiloft

Marc en Manon wilden elkaar graag zien in het bijzijn van hun naaste vrienden en familie. Omdat het op dat moment regende, zagen ze elkaar voor het eerst in hun lichte woonkamer vol mooi daglicht.

first-look-romantische-bruiloft first-look-romantische-wedding

Matthijs en Marieke besloten om elkaar voor het eerst te zien voor het ouderlijk huis van Marieke in Soest, met hun familie op een afstandje. Zo lief!

first-look-met-familie-bruiloft first-look-samen-bruidspaar

Maarten en Sonja kozen ervoor om in de tuin bij Sonja’s ouders in Oud Gastel hun first look te doen. Sonja kwam onder begeleiding van live gitaarmuziek naar buiten lopen door een haag van vrienden en familie, super leuk!

first-look-destination-wedding

Tijdens deze destination wedding in het mooie Chateau de Blomac in Frankrijk vlakbij Carcassonne zagen Johan en Tamara elkaar voor het prachtige landhuis voor de eerste keer.

first-look-bruiloft-breda first-look-bruiloft-breda-brabant

Arjan en Joske kozen voor de binnenplaats van het appartementencomplex waar ze wonen als locatie voor de fist look.

first-look-trap-etten-leur-twee-bruiden first-look-tuin-etten-leur-twee-bruiden

De twee bruiden Linda en Margot maakten allebei hun entree naar de first look via de trap om vervolgens in de tuin elkaar voor het eerst te kunnen bewonderen.

first-look-bruiloft-rotterdam first-look-bruiloft-rotterdam-tuin-dakterras

Derrick stond klaar op hun dakterras in Barendrecht, waar Amanda hem kwam verrassen en ze elkaar konden bewonderen.

first-look-bruiloft-houten

René en Saskia zagen elkaar voor het eerst voor hun deur, op het hofje aangrenzend aan hun huis in Houten. Nadat ze dit momentje met zijn tweeën hadden beleefd, kwamen hun familie en vrienden erbij en was er eigenlijk nog een first look. Te gek!

first-look-bruiloft-schoonrewoerd-met-familie

Pim en Frederike zagen elkaar buiten in de tuin van Frederike’s ouders in Schoonrewoerd, compleet met mooie boomgaard op de achtergrond!

first-look-kasteel-wijenburg-echteld first-look-bruidspaar-kasteel-wijenburg-echteld

Niels en Leonie vierden hun bruiloft bij Kasteel Wijenburg in Echteld. Daar waren alle voorbereidingen en dus ook de first look. Zo leuk dat hun familie en vrienden hen al op stonden te wachten. Niels kwam als eerste met hun meiden naar buiten, waarna Leonie haar entree maakte. Enne, er zijn heel wat traantjes weggepinkt door verschillende toeschouwers.. 😉

aankomst-bruidegom-aanbellen-first-look-breda eerste-ontmoeting-bruiloft-breda

Niek en Josje zagen elkaar voor het eerst in hun slaapkamer in hun appartement in Breda. Heel persoonlijk!

Bruidsfotograaf

Zijn jullie op zoek naar een bruidsfotograaf om ook zo’n prachtige first look als herinnering voor altijd te laten vastleggen? Super tof, dat doe ik heel graag. Ik ben gevestigd in Wagenberg, een dorpje net boven Breda in het mooie Noord-Brabant en ik fotografeer bruiloften door heel Nederland. Maar ook als jullie gaan trouwen in het buitenland ga ik graag met jullie mee om dit bijzondere moment voor jullie vast te leggen.

Bekijk mijn pagina met informatie over mijn trouwfotografie in zowel binnen- als buitenland.

Geen reactie's

Geef een reactie