Tip van de dag: kies een zelfstandig trouwambtenaar!
4823
post-template-default,single,single-post,postid-4823,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Tip van de dag: kies een zelfstandig trouwambtenaar!

zelfstandig-trouwambtenaar-ceremoniespreker-breda-jullie-ceremonie

Tip van de dag: kies een zelfstandig trouwambtenaar!

In de gesprekken met mijn bruidsparen vraag ik altijd waar het bruidspaar het meest naar uit kijkt als we het hebben over de bruiloft. Vaak wordt dan ‘de ceremonie’ als antwoord gegeven. Wat het antwoord ook is, mijn advies is altijd: zorg dan dat je dat onderdeel van jullie trouwdag extra speciaal maakt. Want als dat hetgeen is waar je het meest naar uitkijkt, make it real good!

Maar even to the point. Als je aangeeft dat je heel erg uitkijkt naar de ceremonie, ga dan voor een zelfstandig ambtenaar of zelfstandig ceremoniespreker! En waarom? Om onderstaande redenen:

1: Kies zelf wie jullie verhaal vertelt

Als je niet een zelfstandig trouwambtenaar kiest, maar naar de gemeente gaat, dan kun je niet altijd kiezen welke trouwambtenaar je bij jullie huwelijk wilt hebben. Vaak kun je wel een voorkeur uitspreken, maar krijgen jullie geen garanties dat dit de ambtenaar van jullie huwelijk wordt. Zo’n 3 weken van tevoren hoor je dan wie definitief jullie ambtenaar wordt. Maar stel nou dat er niet echt een klik is, dan wordt deze persoon toch degene die jullie gaat trouwen.

zelfstandig-trouwambtenaar-breda-ceremoniespreker-brabant

2: Júllie verhaal wordt verteld

Zelfstandige trouwambtenaren zijn op zoek naar jullie verhaal. Hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Waarom vind je de ander nou zo leuk? Wat vind je minder leuk aan de ander? En zo stellen ze vaak nog veel meer vragen om jullie te leren kennen. Sommige zelfstandig trouwambtenaren benaderen ook vrienden en familie, om vanuit een ander perspectief meer over jullie te weten te komen. Alle informatie die ze hebben verzameld, wordt omgezet naar een prachtig verhaal, waarin jullie persoonlijkheid terugkomt. En dat alles met een lach en soms ook een traan.

Ik heb zelf wel eens meegemaakt dat een trouwambtenaar vanuit de gemeente eigenlijk weinig over het bruidspaar vertelde, maar vooral deelde hoe oud de locatie al was, welke tentoonstellingen daar waren geweest en hoe mooi het schilderij aan de muur wel niet was. En dat zou ik zelf echt absoluut niet willen. Het gaat niet om de locatie waar je trouwt, maar om jullie liefde voor elkaar!

Ik wil benadrukken dat er ook zeer zeker gemeente ambtenaren zijn die wel een mooi en persoonlijk verhaal vertellen, maar dan moet je gewoon geluk hebben dat je iemand treft die bij jullie als personen past.

ceremoniespreker-zelfstandig-trouwambtenaar-persoonlijke-ceremonie-breda

3: De ceremonie wordt veel persoonlijker

Zoals hierboven al gezegd, wordt de ceremonie een verhaal waarin jullie centraal staan. Maar stel dat je al kindjes hebt, dan hebben zelfstandig trouwambtenaren vaak goede ideeën om hen een leuke rol te geven tijdens de ceremonie. Of als jullie bijvoorbeeld dierbaren hebben verloren, dan denken ze mee om ervoor te zorgen dat dit een plekje in de ceremonie krijgt zonder het centraal te laten staan. Zo kunnen ze dus op basis van de info die ze over jullie te weten zijn gekomen, nog meer persoonlijke details terug laten komen in de ceremonie.

persoonlijke-ceremonie-bruiloft-trouwen-breda

4: Jullie (en jullie gasten) komen veel vrolijker op de foto te staan

Stel dat je dat verhaal over de locatie hoort van een trouwambtenaar vanuit de gemeente. Denk dan eens aan jezelf en jullie gasten. De kans dat er gasten voor zich uit staren of erger nog; moeten gapen, dan zien ze er op de foto ook niet echt gezellig uit. Als je een zelfstandig trouwambtenaar hebt die een super tof en interactieve ceremonie weet neer te zetten, dan is de kans dat jullie zelf en jullie gasten heel veel moeten lachen en genieten van de ceremonie heel erg groot. De foto’s worden daar gewoon echt heel mooi van! En op die manier heb je jullie dierbaren vereeuwigd met een grote grijns, een prachtige lach of gewoon een gezicht waar het genieten vanaf straalt.

mooie-foto-gasten-bruiloft-zelfstandig-trouwambtenaar

5: Jullie kunnen terecht voor fijn advies bij jullie zelfstandig trouwambtenaar

Niet alleen kun je terecht voor advies om jullie ceremonie persoonlijker te maken, ook kun je bij jouw zelfstandig trouwambtenaar terecht voor advies over wat meer zakelijke dingen. De zelfstandig trouwambtenaar van jullie keuze heeft vaak veel connecties in de trouwbranche en veel ervaring met het sluiten van huwelijken. Als er iets is wat jullie graag willen, maar niet weten hoe je dit aan moet pakken, kun je bij jullie zelfstandig trouwambtenaar terecht en zal zij/hij graag meedenken om dit op een creatieve manier op te lossen.

advies-zelfstandig-trouwambtenaar-breda

6: Trouwen op een bijzondere plek? Geen probleem!

Een zelfstandig trouwambtenaar is vaak veel flexibeler dan een gemeentelijke ambtenaar en daardoor kun je vaak veel gemakkelijker op een bijzondere plek trouwen. Denk aan die geweldige buitenplaats van jullie trouwlocatie, een prachtig chateau in Italië, in een duinpan bij het strand of in de mooie tuin van jullie ouders. Leuk, leuk, leuk!!

trouwen-op-een-bijzondere-locatie-buiten-bruiloft-breda

Ik ben sowieso een groot fan van zelfstandige trouwambtenaren, niet alleen als jullie aangeven dat dit het moment is waar jullie het meest naar uitkijken. Gewoon om bovenstaande redenen. Ik denk altijd graag mee hoe de foto’s nog mooier worden en zelfstandige trouwambtenaren en zelfstandige ceremoniesprekers dragen hier zeker aan bij!

Liefs,
Tamara

Ps: Op de foto’s in dit blog zie je Marscha van Jullie Ceremonie en Mariëlle van Tintelend Trouwen, twee super leuke dames die jullie ceremonie heel persoonlijk en echt een feestje maken. Maar er zijn er zoveel meer! Er staan namelijk nog een hoop leuke zelfstandige trouwambtenaren op mijn bucketlist om een keer mee samen te werken. Dus kiezen jullie voor een zelfstandig trouwambtenaar tijdens jullie bruiloft en zijn jullie nog op zoek naar een leuke trouwfotograaf? Pick me! 😉

Geen reactie's

Geef een reactie