Trouwen in Frankrijk: toffe trouwlocatie Chateau de Blomac
2441
post-template-default,single,single-post,postid-2441,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Ge-wel-di-ge trouwlocatie in Frankrijk: Chateau de Blomac

2015-04-blik-en-bloos-fotografie-chateau-de-blomac-016

Ge-wel-di-ge trouwlocatie in Frankrijk: Chateau de Blomac

Wow!

Dat is hét woord wat elke keer weer bij me op komt als ik terugdenk aan Chateau de Blomac. Wat een fantastische plek, met twee toffe mensen die de boel runnen: Jacqueline en Fred. Twee Nederlanders die hun droom achterna zijn gegaan naar Frankrijk en daar een totaal vervallen pand kochten waar sinds de Tweede Wereldoorlog niets meer aan was gedaan. Meer dan een half jaar is er verbouwd en zo is er iets heel speciaals ontstaan! Een locatie waar je kunt slapen, genieten, ontspannen én lekker eten. Elke avond kookt Jacqueline namelijk en je kunt aangeven of je mee wilt eten. Als je er een keer bent, moet je dat ook gewoon doen. Want ze kan namelijk heerlijk koken! Die kleine dingen maken deze locatie zo bijzonder, het is net of je thuis bent. Ik was op deze locatie om een workshop bruidsfotografie van Eppel Fotografie te volgen. En ik heb me echt compleet thuis gevoeld. Een prachtige ervaring, die ik volop heb benut om toffe foto’s te maken! Ik neem jullie hier graag in mee, zie onderstaande foto’s! 🙂

trouwen-in-frankrijk-chateau-de-blomac-carcassonne

blauwe-regen-chateau-de-blomac

tuin-chateau-de-blomac

tuin-frankrijk-chateau-blomac

genieten-vakantie-chateau-de-blomac

uitzicht-prachtige-tuin-chateau-de-blomac

zwembad-chateau-de-blomac-vakantie-frankrijk

prachtige-vakantieplek-chateau-de-blomac-frankrijk

Uitzicht

Mijn kamer was aan de achterkant van de locatie en keek uit op het prachtige park wat bij het chateau hoort. Elke keer als ik boven kwam, liep ik weer naar het raam om naar buiten te kijken. En elke keer dacht ik weer: wow! En over mijn kamer gesproken, het leek wel een balzaal. Van kleine kamertjes waar het bed en de kast in gepropt zijn, is totaal geen sprake. Ik kon letterlijk door de kamer dansen zonder mezelf ergens aan te stoten.

Nog even terug naar buiten. In totaal bestaat Chateau de Blomac uit 5 hectare grond waar je lekker kunt ravotten. Er is ook een zwembad met een infinity rand. Je weet wel, zo’n rand waarbij je niet ziet dat het zwembad ophoudt. Zo mooi! Met uitzicht over het park.

zwembad-vakantiehuis-bed-and-breakfast-frankrijk

bed-and-breakfast-carcassonne-blomac-frankrijk

Trouwen in Frankrijk

Chateau de Blomac is niet alleen een plek om te slapen, je kunt er ook trouwen! In het park kun je de ceremonie laten plaatsvinden onder de grote bomen of lekker in het zonnetje (wist je dat in Zuid-Frankrijk 300 dagen per jaar de zon schijnt), onder de veranda aan één lange tafel met elkaar eten, het zwembad inspringen aan het eind van de avond met al je gasten en vervolgens ook nog op dezelfde locatie (of in de buurt) blijven slapen. Ideaal!

Verder is er in het dorpje wat zo’n 20 km van Carcassonne ligt ook een klein, middeleeuws kerkje waar kunt je trouwen. En het hele chateau en het dorpje zijn beiden 1 grote locatie om prachtige foto’s te maken van jou en je bruid(egom). 😉 Leuk vind ik dat je zowel met een heel klein gezelschap het feest kunt vieren, maar ook met een grote groep is het geen probleem. Denk aan 35 tot 120 personen, het blijft in beide gevallen gewoon heel intiem!

Inmiddels heb je vast wel door dat ik helemaal fan ben van deze prachtige (trouw)locatie. Een bruiloft hier fotograferen staat op mijn bucketlist. Dus als jullie gaan trouwen in Frankrijk, toevallig bij trouwlocatie Chateau de Blomac en jullie zoeken nog toevalliger een trouwfotograaf: pick me! 😉

En nog even dit..

De laatste avond dat ik er was, liep ik de badkamer in en zag ik prachtig licht dat de badkamer in viel. Daar moest ik zeker een foto van maken. En die moet ik zeker met jullie delen!

uitzicht-chateau-de-blomac

Jacqueline en Fred: super bedankt voor de geweldige tijd in jullie prachtige chateau. Heel veel succes en ik hoop echt een keer terug te komen om een mooie bruiloft te fotograferen!

Liefs,
Tamara

fred-jacqueline-mangelaars-blomac

 

1 Reactie

Geef een reactie