"Zo'n fotoshoot is niets voor mij. Ik ben niet fotogeniek" - Blik en Bloos fotografie
6512
post-template-default,single,single-post,postid-6512,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

“Zo’n fotoshoot is niets voor mij. Ik ben niet fotogeniek”

bridal-boudoir-glamour-fotograaf-breda-studio-tamara-uittenboogaard

“Zo’n fotoshoot is niets voor mij. Ik ben niet fotogeniek”

Fotogeniek zijn bestaat niet. Het is niet aan jou om fotogeniek te zijn, maar aan mij als fotograaf om ervoor te zorgen dat jij foto’s van jezelf krijgt zoals jij bent. En ik kan je vertellen: je bent mooi zoals je bent! Ik zorg ervoor dat jij je op je gemak voelt en als beste versie van jezelf op de foto gaat waarbij ik jouw sterkste punten naar voren laat komen.

Vaak krijg ik de vraag als ik vertel dat ik boudoir foto’s maak of ik dat voor magazines doe.

Nope.

Ik fotografeer juist vrouwen zoals jij en ik, juist omdat ik het zo tof vind om iemand te laten ervaren dat ze mooi is en dat je daar geen ‘fotomodel met de juiste fashion modematen’ voor hoeft te zijn. Iedereen is mooi. Ongeacht je kledingmaat, ongeacht je afkomst, ongeacht je leeftijd, ongeacht je unieke imperfecties en zo kan ik nog wel even door gaan.

Mijn eigen ervaring

Ik deed zelf een aantal jaren geleden een boudoir fotoshoot en naar aanleiding daarvan ben ik zelf boudoir fotoshoots gaan aanbieden. Ik vond het namelijk fantastisch dat mijn haren en make-up werden gedaan, dat ik tijdens de shoot honderd keer hoorde hoe mooi ik was en bij het eindresultaat dacht ik: ‘omg, zijn dat mijn billen?!’. Ik wist meteen dat ik dat gevoel ook aan andere dames wilde geven. Jezelf echt mooi voelen, opbloeien tot die prachtige vrouw die je bent en dat vervolgens als kers op de taart dat terug zien in het eindresultaat.

Dat stukje probeer ik aan alle dames die ik fotografeer mee te geven.

Professionele fotoshoot

Ik ben er echt van overtuigd dat iedereen minstens één keer een professionele fotoshoot moet doen in haar leven. Zodat jij jezelf terugziet zoals de mensen van wie jij houdt jou zien. Maar ook om te ervaren hoe het is om een dagje fotomodel te zijn. Om volledig in de watten te worden gelegd. Om jezelf uit te dagen om buiten je comfort zone te stappen. Om een dagje ‘me-time’ te hebben. Om jezelf voor te bereiden op de shoot (dat betekent: shoppen, naar de kapper, een manicure/pedicure etc. Yay!). Om te vieren dat jij JIJ bent. Om je kinderen en kleinkinderen een mooi erfstuk mee te geven.

Om voor altijd te bestaan in foto’s.

<3

Liefs,
Tamara

Ps: hieronder een aantal foto’s die mijn stagiaire Kiki maakte voor haar eindopdracht voor Blik en Bloos Fotografie. Ik fotografeerde haar ook, om haar te laten ervaren hoe het is om voor de camera te staan in plaats van erachter. En omdat ik het niet kon laten om zo’n mooie dame aan het begin van haar carrière vast te leggen als jong volwassene met grote dromen.

tamara-uittenboogaard-boudoir-glamour-fotograaf-breda tamara-uittenboogaard-fotograaf-boudoir-glamour-breda boudoir-fotograaf-tamara-uittenboogaard glamour-boudoir-fotograaf-tamara-uittenboogaard

Geen reactie's

Geef een reactie